Piata carnii de cal - raspunsul producatorilor de carne
Vineri, 15 Februarie 2013 14:18

Stimata Doamna,

Va multumim foarte mult, ati sesizat foarte bine, impactul negativ asupra industriei noastre incepe sa se simta!
Din informatiile noastre, exista deja situatii in care livrari de carne de vita catre alte State Membre au fost stopate la cererea clientilor, "pana la lamurirea situatiei". Este lesne de inteles ca aceste abatoare au cumparat bovine, le-au sacrificat si depozitat in camere frigorifice, au platit contravaloarea lor si acum...asteapta, cu depozitele pline!
Este o marfa nicidecum ieftina si foarte perisabila, cine isi asuma eventualele pierderi? Singur, operatorul.

Exista de asemenea un impact extins, de perceptie asupra intregului sector al carnii, al procesatorilor romani, care sunt priviti cu neincredere si, la fel, au pierderi economice prin blocarea sau restrangerea livrarilor intracomunitare.

Din pacate, este greu de tradus in sume fie si aproximative efectul cumulat al acestor fenomene, iar pierderile se contabilizeaza exclusiv in sarcina operatorilor romani.

Este destul de larg raspandita parerea ca autoritatile, incepand cu cele franceze, dar si ale altor state membre, au actionat prea lent in solutionarea cazului, in timp ce ale noastre, cel putin de aceasta data, au lucrat foarte bine si repede, iesind public cu certitudini de nevinovatie.
Trasabilitatea este o realitate si noi credem ca, daca s-ar fi actionat pe RASFF asa cum se face de obicei, in 1-2 zile se cunostea adevarul, ceea ce ar fi fost de preferat pentru toti cei imnplicati, inclusiv chiar pentru vinovati. Dar incidentul nefiind de domeniul sigurantei alimentelor (deci cu implicatii asupra sanatatii consumatorilor) ci "doar" o frauda, inselatorie, investigatiile au trenat nepermis de mult.

Este o lectie pentru noi toti, dar mai ales pentru autoritati.

Nu stiu daca se pot cuantifica si acoperi pagubele materiale.
Cred insa ca o recompensa morala, palida e drept, ar fi scuzele publice la adresa industriei carnii din Romania si UE si la adresa Romaniei ca tara blamata pe nedrept.
Iar aceste scuze nu le asteptam de la mass media, care ne-a haituit mai bine de 2 saptamani- presa si-a facut datoria de caine de paza, chiar daca a exagerat pe ici pe colo.

Scuzele ar trebui sa le primim din partea tuturor persoanelor publice (ministrii si alte notabilitati, parlamentari, samd) care ne-au acuzat grabit si neintemeiat ca "raul" pleaca de la noi!
Cum am spus-o dupa primele zile de investigatii, de la noi a plecat numai calul, perfect legal si conform regulilor europene, in timp ce frauda au facut-o altii- cei care, cu tupeul fariseului de esenta, ne amenintau ca ne dau in judecata si care, acum, incep a fi arestati in Franta...

Va multumim inca o data si ne dorim o colaborare buna si pe viitor!

Cu respect,
Mihai Visan
Director executiv

 
Minodora Cliveti solicita sprijinul Parlamentului European in cazul falsificarii produselor din carne pe piata europeana
Joi, 14 Februarie 2013 11:12

Doamna  Minodora Cliveti, membra a Parlamentului European  a trimis scrisori tuturor europarlamentarilor dand informatii cu privire la demersurile pe care autoritatile romanesti le fac pentru eliminarea suspiciunilor legate de implicarea unor producatori romani in scandalul privind folosirea carnii de cal.

"Invit pe toti colegii din Parlamentul European sa colaboreze in elucidarea acestui scandal care poate aduce grave prejudicii unora dintre statele membre, dar mai ales Romaniei, tara pe care o reprezint in Parlamentul European, si le stau la dispozitie pentru orice informatii si clarificari, pentru a evita ca Romania sa devina tap ispasitor in acest scandal, producatorii romani de carne sa fie pagubiti, iar consumatorii europeni sa fie prejudiciati. De asemenea, pot oferi  producatorilor de carne din Romania informatii, precizari, explicatii utile pentru a ajuta in edificarea asupra acestui subiect,” a declarat doamna Minodora Cliveti.

Aici puteti descarca scrisoarea adresata membrilor Parlamentului European.

 
Despre negociere si negociatori
Miercuri, 13 Februarie 2013 09:34

Ce pacat ca fondurile de coeziune pentru Romania nu au fost negociate de catre Prim Ministrul Cehiei, Ungariei, Portugaliei, Slovaciei, Poloniei, Lituaniei sau Croatiei!
Va atasez mai jos o situatie simpla – cate miliarde de euro fonduri structurale si de coeziune, raportat la numarul de locuitori, au obtinut tarile cu care trebuie sa se compare Romania, in exercitiul 2014-2020!
Daca va uitati pe cifre cred ca toata discutia din ultimele zile devine foarte clara.

Sursa: http://blogponta.wordpress.com/2013/02/12/despre-negociere-si-negociatori/

 
Anunt Biroul Permanent National PSD - 09.02.2013
Sâmbătă, 09 Februarie 2013 16:26

Biroul Permanent National al PSD se reuneste luni, 11.02.2013, incepand cu ora 11.00, la sediul PSD din Sos. Kiseleff nr. 10, Bucuresti.

Conferinta de presa ce va urma sedintei BPN va putea fi urmarita si online la adresa: www.psd.ro/psdtv.

 
Minodora Cliveti: "Parlamentul European atentioneaza ca negocierile privind bugetul UE nu s-au incheiat"
Sâmbătă, 09 Februarie 2013 16:22

Doamna Minodora Cliveti, membra a Parlamentului European,  atrage atentia asupra faptului ca printr-o declaratie comuna data publicitatii vineri, 8 februarie 2013, liderii grupurilor popularilor, socialistilor si democratilor, liberalilor si verzilor din Parlamentul European (PE), analizand felul in care s-au derulat lucrarile Consiliului European si s-a decis configurarea bugetului Uniunii, constata cu surprindere ca “sefii de stat si de guverne au cazut de acord asupra unui buget care va duce la deficit structural” si care nu va rezolva nici una dintre marile probleme europene.

Invocand cu fermitate prevederile art 301 din Tratat, care impune constituirea unui echilibru bugetar, liderii grupurilor politice din PE declara ca vor urmari in negocierea ce urmeaza patru linii directoare:

  • flexibilitatea bugetului, care trebuie sa se manifeste intre ani si intre categoriile de cheltuieli;
  • revizuirea obligatorie a bugetului, votata de o majoritate calificata a Consiliului, ceea ce va permite ajustarea periodica a cadrului financiar, deoarece “noi nu acceptam un buget de austeritate pentru 7 ani”;
  • gasirea de resurse proprii pentru bugetul european, pentru a se completa sau chiar inlocui sistemul contributiilor nationale;
  • construirea bugetului pe politici orientate spre viitor, nu pe prioritati mostenite din trecut.

"Este evident ca in PE va avea loc o mare batalie pentru un buget corect, coerent, dedicat dezvoltarii, un buget eficient in care resursele europene sa fie folosite intelept, diferentiat pe domenii de maxim interes pentru fiecare stat membru. Este evident ca la nivelul PE exista o identitate de opinii si de vointa de a actiona care vizeaza deopotriva, binele Europei in armonie cu binele fiecarui stat membru", a declarat europarlamentarul Mindora Cliveti.

"De asemenea, este  evident ca modul in care presedintele Romaniei a tinut sa prezinte ca pe o realizare personala deosebita reducerea bugetului UE si a celui acordat tarii noastre, demonstreaza lipsa capacitatii de a intelege mesajul transmis de valul de proteste la nivel european si national din ultimii ani. El se aseaza in profunda disonanta cu pozitia altor sefi de stat, precum Francois Hollande, care s-a adresat PE in cursul acestei saptamani la Strasbourg, subliniind clar ca refuza sa accepte ca modalitatea cea mai importanta de diminuare a efectelor crizei ar fi austeritatea, fapt cu care este evident ca presedintele Basescu nu este de acord, de vreme ce  precedentele guverne numite de acesta au luat cele mai severe masuri de austeritate impotriva romanilor, iar el insusi accepta bugetul European tocmai aprobat, ca un buget al austeritatii, al ne-dezvoltarii, cu efecte antieuropene certe", a concluzionat doamna Cliveti.

 
Minodora Cliveti combate traficul de fiinte umane la nivel european
Joi, 07 Februarie 2013 15:47

Europarlamentarul Minodora Cliveti, membra a Comisiei privind drepturile femeii si egalitatea de gen (FEMM) din cadrul Parlamentului European a propus organizarea unei dezbateri comune a Comisiei FEMM cu Comisia pentru cetatenie, guvernanta, afaceri externe si institutionale a Comitetului Regiunilor, precum si cu reprezentanti ai Congresului puterilor locale pentru combaterea traficului de fiinte umane.

In cadrul celei de a 99-a plenare din 31 ianuarie si 1 februarie 2013, Comitetul Regiunilor a avizat strategia Uniunii Europene pentru perioada 2012-2016 in vederea eradicarii traficului de persoane.

"Avand in vedere importanta deosebita a acestui subiect si faptul ca pentru  Comisia FEMM  acest fenomen care a devenit o problema europeana constituie o preocupare prioritara, consider ca avem nevoie de analize si solutii globale in acest sens", a declarat doamna Cliveti.

De asemenea, europarlamentarul roman "considera ca autoritatile locale sunt cele mai in masura sa cunoasca in mod nemijlocit si profund situatia traficului de persoane si au, in acelasi timp, mijloace concrete de a analiza, monitoriza si oferi solutii pentru diminuarea acestui fenomen".

"Avand in vedere interesul deosebit al Comisiei FEMM pentru acest subiect de importanta majora, am propus organizarea unei dezbateri comune a Comisiei FEMM cu Comisia pentru cetatenie, guvernanta, afaceri externe si institutionale a Comitetului regiunilor, precum si cu reprezentanti ai Congresului puterilor locale (deoarece foarte multe victime provin din state care nu sunt membre UE) pentru analizarea acestui fenomen si gasirea de solutii comune, europene, pentru diminuarea acestuia", a concluzionat doamna Cliveti.

 
Minodora Cliveti saluta decizia Comisiei Europene privind declansarea procedurii de infringement impotriva Regatului Unit
Luni, 04 Februarie 2013 12:49

Doamna eurodeputat Minodora Cliveti, membra in Comisia de munca si afaceri sociale din Parlamentul European, saluta decizia Comisiei Europene de a declansa procedura de infringement impotriva Regatului Unit pentru tratamentul incorect acordat muncitorilor romani aflati in acest stat european.

”In calitate de europarlamentar, am solicitat la sfarsitul anului trecut un raspuns Comisiei Europene in legatura cu felul in care muncitorii romani sunt tratati de autoritatile din Regatul Unit, in sensul ca acestea au impus bariere administrative cetatenilor romani în cazul solicitarii certificatelor de inregistrare in baza Directivei 2004/38/CE privind libera circulatie a cetatenilor UE si a membrilor lor de familie pe teritoriul statelor membre. Principalele deficiente au privit retinerea in original a documentelor de identitate ale cetatenilor romani de catre autoritatile britanice (UK Border Agency) si termenul de procesare a solicitarilor de emitere a certificatelor de inregistrare care, de regula, depaseste 7 luni, iar in unele cazuri dureaza 9 luni, in conditiile in care pentru alti cetateni UE termenul este o luna.

Raspunsul transmis de Comisia Europeana la inceputul lunii ianuarie 2013 a subliniat faptul ca executivul european a invitat autoritatile din Regatul Unit sa-l informeze daca vor reexamina felul in care au interpretat anterior legislatia UE si sa raspunda la o serie de intrebari legate de modul in care sunt tratate cererile de acordare a permisului de sedere depuse de lucratorii bulgari si romani. Se preconiza ca raspunsul autoritatilor britanice sa fie primit in ianuarie 2013 si ca urmare a raspunsului, Comisia il va evalua si in cazul in care va fi necesar, va utiliza competentele care ii revin in temeiul tratatului.

Mai mult, constat ca executivul european nu a fost multumit de raspunsul oferit de Regatul Unit si a hotarat declansarea procedurii de infringement, ceea ce sper ca va duce la accelerarea rezolvarii situatiei muncitorilor romani prin punerea legislatiei britanice privind libera circulatie si dreptul la munca al cetatenilor europeni in UE in concordanta cu directivele europene in materie. De aceea salut decizia Comisiei Europene si astept cu incredere ca tuturor cetatenilor europeni sa le fie respectat dreptul la munca si libera circulatie a persoanelor”, a declarat doamna Minodora Cliveti.

 

 
Duminică, 03 Februarie 2013 12:46

Biroul de Informare al Parlamentului European în România anun?? lansarea concursului de fotojurnalism. Obiectiv: Europa.

Concursul de fotojurnalism li se adreseaz? studen?ilor de la facult??ile de jurnalism, iar scopul acestuia este de a stimula interesul tinerilor jurnali?ti pentru problematica european?. Cei care se vor înscrie în acest concurs vor trebui s? realizeze materiale care s? reprezinte o reflectare în imagini a valorilor europene ?i a semnifica?iei cet??eniei europene. Concret, participan?ii trebuie s? trimit? o serie de cinci fotografii în alb-negru sau color care se vor încadra într-una dintre cele trei teme date, ?i anume: 2013 - Anul european al cet??enilor, Unitate prin diversitate în Europa de azi ?i Patrimoniu cultural european.

Lucr?rile înscrise în concurs vor fi înso?ite de formularul de înscriere ?i de o copie scanat? dup? legitima?ia de student. Regulamentului concursului ?i formularul de înscriere se g?sesc pe site-ul Parlamentului European, la adresa www.europal.ro. Data limit? de transmitere a lucr?rilor pentru acest concurs este 3 martie 2013. Juriul este format din fotografi profesioni?ti, fotojurnali?ti ?i profesori universitari. Din fotografiile înscrise în concurs, cele mai reu?ite 25 de serii vor fi publicate într-un catalog. Fotografiile cele mai reprezentative din fiecare serie, al?turi de alte 35 de poze alese din cele înscrise în concurs, vor fi prezentate într-o expozi?ie care va fi deschis? la începutul lunii aprilie la Bucure?ti, în spa?iul public european din strada Vasile Lasc?r.

Autorii celor mai bune cinci serii fotografice vor merge la Bruxelles pentru dou? zile, unde se vor familiariza cu institu?iile europene ?i se vor întâlni cu membri al Parlamentului European.

 
Principalele subiecte prezentate in Comisia EMPL, 23-24 ianuarie 2013
Luni, 28 Ianuarie 2013 09:21

Informare cu privire la reuniunile comisiei pentru ocuparea fortei de munca a PE, a carui membru titular este dna MC,care contine si precizari in legatura cu amendamentele depuse de aceasta la diferitele rapoarte discutate in aceasta saptamana.

Citeşte mai mult... [Principalele subiecte prezentate in Comisia EMPL, 23-24 ianuarie 2013]
 
Programul activit??ilor Pre?edin?iei irlandeze se anunta promitator pentru depasirea crizei economice
Joi, 24 Ianuarie 2013 16:06

Odata cu preluarea presedintiei Uniunii Europene de catre Irlanda, ministrii pentru Ocuparea Fortei de munca, intreprinderilor si inovarii, pentru protectia sociala si pentru problemele legate de dizabilitate, pentru persoane in varsta, egalitate si sanatate mintala au prezentat prioritatile in cadrul Comisiilor pentru munca si afaceri sociale si egalitate de sanse si drepturile femeilor, in cadrul carora europarlamentarul Minodora Cliveti este membra.

Atentia Irlandei se indreapta in special spre masurile care vor trebui sa fi luate in perioada ce urmeaza pentru a repune economia europeana pe drumul cel bun prin promovarea cresterii economice si crearea de noi locuri de munca.

Irlanda va trebui sa impulsioneze punerea in aplicare a Pactului pentru cre?tere economica si locuri de munca si a pachetului de masuri pentru reducerea somajului in special in randul tinerilor. Efectele crizei financiare s-au resimtit in special in randul tinerilor europeni, iar in acest sens Presedintia irlandeza se va concentra in special pe calitatea locurilor de munca pentru tineri, care sa duca la o cre?tere a incluziunii sociale a tuturor tinerilor, la dezvoltarea si bunastarea lor si la maximizarea potentialului politicii de tineret in atingerea obiectivelor Strategiei Europa 2020, in special in abordarea ocuparii fortei de munca pentru tineri.

De asemenea, o prioritate o constituie Directiva privind detasarea lucratorilor pentru a stimula economia europeana si crearea de noi locuri de munca.Totodata, Irlanda va acorda o importanta deosebita in ceea ce priveste concentrarea resurselor necesare pentru formarea si recalificarea lucratorilor care si-au pierdut recent locurile de munca.

Un alt subiect important il constituie egalitatea de sanse intre femei si barbati care reprezinta o valoare fundamentala a UE si in acest context economic trebuie promovata puternic egalitatea de gen. Irlanda va organiza o conferinta la Dublin, pe tema "Angajarii economice a femeilor si a Agendei Europa 2020", pentru ca obiectivul ocuparii fortei de munca de 75% pentru femei si barbati sa fie realizat in majoritatea statelor membre.

"De asemenea, printre prioritatile pe care ar putea sa le gestioneze Irlanda ar fi si directiva privind concediul de maternitate. Sunt state membre care si-au exprimat ingrijorarea cu privire la modificarile si costurile aferente acestui concediu. Potrivit a patru state membre (Germania, Marea Britanie, Irlanda si Cehia) din cauza modificarilor aduse de Parlamentul European s-a constatat ca este foarte greu sa se ajung? la o pozitie comuna in cadrul Consiliului. Prin urmare, presedintia irlandeza ar putea juca un rol esential in cadrul negocierilor pentru a debloca situatia actuala", a declarat doamna Cliveti.

Nu in cele din urma, Presedintia va continua sa avanseze negocierile privind aderarea Bulgariei si Romaniei la Conventia Schengen pentru a intari solidaritatea in cadrul Uniunii.

 
Newsletter PSD 14 - 20 ianuarie 2013
Miercuri, 23 Ianuarie 2013 16:09

Newsletter PSD 14 - 20 ianuarie 2013 - click pentru download.

 
Minodora Cliveti a primit raspunsul Comisiei Europene cu privire la situatia cadrelor medicale din Romania
Miercuri, 16 Ianuarie 2013 14:38

Europarlamentarul Minodora Cliveti, membra in Comisia de mediu, sanatate publica si siguranta alimentara din Parlamentul European, a primit raspuns la intrebarea scrisa adresata Comisiei Europene cu privire la situatia cadrelor medicale din Romania.

Desi in domeniul sanatatii politica nationala a fiecarui stat membru este suverana, fiind vorba totusi de un stat membru UE, dna Cliveti a solicitat Comisiei Europene o analiza la nivel european si gasirea de solutii europene pentru compensarea statelor membre care isi pierd personalul calificat in domeniul medical si asigurarea egalitatii de sanse pentru toti cetatenii sai in domeniul ingrijirii sanatatii.

Prin raspunsul oferit dnei Cliveti, Comisia Europeana a precizat c? "mentinerea unui nivel adecvat al ofertei si calitatii serviciilor de sanatate in contextul unor constrangeri bugetare crescute reprezinta o provocare atat pe plan social, cat si pe planul ocuparii fortei de munca. In acest sens sunt prevazute o serie de masuri care sa ajute statele membre sa abordeze un deficit de forta de munca in domeniul sanatatii. Astfel de masuri includ colaborarea intre statele membre, organizatii internationale si organizatii profesionale din domeniul sanatatii pentru a imbunatati planificarea fortei de munca in UE; o mai buna definire si anticipare a aptitudinilor si competentelor de care va avea nevoie forta de munca din domeniul sanitar; si schimbul de cele mai bune practici intre statele membre cu privire la strategiile de recrutare si de retinere cu succes a fortei de munca".

 
Minodora Cliveti: "Comisia Europeana primeste in ianuarie 2013 raspunsul Marii Britanii cu privire la situatia liberei circulatii a cetatenilor romani"
Luni, 14 Ianuarie 2013 13:26

Europarlamentarul Minodora Cliveti, membra in Comisia de munca si afaceri sociale din Parlamentul European, a primit raspuns la intrebarea adresata in scris Comisiei Europene cu privire la situatia liberei circulatii a cetatenilor romani in Marea Britanie.

Comisiei Europene i s-a solicitat sa prezinte masurile concrete care pot conduce la incetarea tratamentului diferentiat pe piata muncii la care sunt supusi cetatenii romani si bulgari de catre Regatul Unit.

Prin raspunsul oferit dnei Cliveti, Comisia Europeana a aratat ca a solicitat autoritatilor din Regatul Unit sa raspunda la o serie de intrebari legate de modul in care sunt tratate cererile de acordare a permisului de sedere depuse de lucratorii bulgari si romani.

Se preconizeaza ca raspunsul autoritatilor britanice sa fie primit in cursul lunii ianuarie 2013. Comisia va evalua acest r?spuns la momentul respectiv si, in cazul in care va fi necesar, va utiliza competentele care-i revin in temeiul tratatului.

In 2012 s-au acumulat situatiile aduse la cunostinta Ambasadei Romaniei la Londra care semnalau bariere administrative majore impuse de autoritatile britanice cetatenilor romani in cazul solicitarii certificatelor de inregistrare in baza Directivei 2004/38/CE. Principalele deficiente privesc retinerea in original a documentelor de identitate a cetatenilor romani de catre autoritatile britanice (UK Border Agency) si termenul de procesare a solicitarilor de emitere a certificatelor de inregistrare care de regula depaseste 7 luni, iar in unele cazuri dureaz? 9 luni, in conditiile in care pentru alti cetateni UE termenul este o luna.

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 10 din 15