Pot pacientii din UE sa isi permita medicamentele? Criza economica si accesul la medicamente in Europa
Joi, 16 Mai 2013 15:10

Doamna Minodora Cliveti a participat in calitate de speaker la Conferinta cu tema "Pot pacientii din UE sa isi permita medicamentele? Criza economica si accesul la medicamente in Europa", organizata de grupul S&D in Parlamentul European la 16 mai ac.

In interventia sa europarlamentarul a prezentat situatia din Romania, a vorbit despre recentul acord incheiat de guvern cu Asociatia producatorilor romani de medicamente generice,precum si despre proiectul guvernului roman de majorare a salariilor medicilor in vederea imbunatatirii conditiilor de prestare a serviciului medical, dar si de nevoia gasirii de solutii europene pentru romanii care muncesc in UE si care, de multe ori, nu beneficiaza de servicii medicale suficiente si de calitate.

Totodata, deputatul a facut precizari in legatura cu directiva europeana 2011/24 care reglementeaza ingrijirea medicala transfrontaliera si care va fi transpusa si de Romania in cursul acestui an.

Articol Euractiv despre conferinta "Pot pacientii din UE sa isi permita medicamentele? Criza economica si accesul la medicamente in Europa" : http://www.euractiv.com/fr/sante/les-citoyens-etats-membres-pauvr-news-519812?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&utm_campaign=EurActivRSS