Raport de activitate europarlamentar Minodora Cliveti, 13 - 16 mai 2013, Bruxelles
Vineri, 17 Mai 2013 09:14
ACTIVITATE IN CADRUL GRUPULUI POLITIC S&D
 • participare la sedintele grupului S&D;
 • participare la sedinta S&D a grupului orizontal de lucru C "Modelul economic si social";
 • participare la sedinta S&D a grupului orizontal de lucru D "Dezvoltare durabila si competitivitate".
ALTE ACTIVITATI
 • organizarea dezbaterii pe tema "Drepturile pacientilor si mobilitatea profesionala in sanatate in cadrul Uniunii Europene" in colaborare cu dna europarlamentar Nessa Childers avand ca invitati pe dl. Vincenzo Costigliola presedintele Asociatiei Europene a Medicilor, reprezentanti ai Comisiei Europene si ai ONG-urilor din domeniul medical.
CONFERINTE / DEZBATERI / SEMINARII
 • participare la Conferinta organizata de grupul S&D si Federa?ia European? a Pensionarilor ?i Persoanelor VÔrstnice (FERPA) pe tema "Acces la o ingrijire de calitate pe termen lung: un drept al tuturor";
 • speaker la conferinta organizata de grupul S&D si ONG-uri din domeniul sanatatii cu tema : "Cet??enii UE isi pot permite medicamentele? Criza economic? ?i accesul la medicamente ţn Europa";
 • participare la sedinta Delegatiei pentru Relatiile cu Canada avand ca invitat pe dl. Peter Kent, ministrul Mediului din Canada.
INTERVIURI / COMUNICATE DE PRESA
 • comunicat de presa "Drepturile pacientilor si mobilitatea profesionala in sanatate, drepturi europene fundamentale" in urma dezbaterii pe tema "Drepturile pacientilor si mobilitatea profesionala in sanatate in cadrul Uniunii Europene";
 • interviu acordat postului Radio Romania International pe tema drepturilor pacientilor si a mobilitatii profesionale in domeniul sanatatii ca drepturi europene fundamentale;
 • interviu acordat postului Radio Romania Actualitati pe tema drepturilor pacientilor in lumina noilor documente europene.
INTALNIRI / EVENIMENTE
 • intalnire cu dna Cristina Lungi, fondatoare si presedinta a Asocia?iei Arborus specializata ţn problemele de egalitate profesionala ?i egalitate de ?anse;
 • intalnire cu tinerii actori romani participanti la atelierul teatral organizat in cadrul Teatrului National din Belgia cu tema: "Bruxelles, capitala europeana: contraste si diversitate";
 • intalnire cu dna Maria Gligor, ambasadoarea Romaniei in Canada;
 • participare la concertul organizat de Intergrupul "Prietenii muzicii" avand ca invitati de onoare pe dl. Bryan Joss Stone si dna Angela Gheorghiu.
 
Pot pacientii din UE sa isi permita medicamentele? Criza economica si accesul la medicamente in Europa
Joi, 16 Mai 2013 15:10

Doamna Minodora Cliveti a participat in calitate de speaker la Conferinta cu tema "Pot pacientii din UE sa isi permita medicamentele? Criza economica si accesul la medicamente in Europa", organizata de grupul S&D in Parlamentul European la 16 mai ac.

In interventia sa europarlamentarul a prezentat situatia din Romania, a vorbit despre recentul acord incheiat de guvern cu Asociatia producatorilor romani de medicamente generice,precum si despre proiectul guvernului roman de majorare a salariilor medicilor in vederea imbunatatirii conditiilor de prestare a serviciului medical, dar si de nevoia gasirii de solutii europene pentru romanii care muncesc in UE si care, de multe ori, nu beneficiaza de servicii medicale suficiente si de calitate.

Totodata, deputatul a facut precizari in legatura cu directiva europeana 2011/24 care reglementeaza ingrijirea medicala transfrontaliera si care va fi transpusa si de Romania in cursul acestui an.

Articol Euractiv despre conferinta "Pot pacientii din UE sa isi permita medicamentele? Criza economica si accesul la medicamente in Europa" : http://www.euractiv.com/fr/sante/les-citoyens-etats-membres-pauvr-news-519812?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&utm_campaign=EurActivRSS

 
Intalnire cu tineri actori romani
Miercuri, 15 Mai 2013 18:25

Marti,14 mai am avut o intalnire in PE cu un grup de tineri actori romani participanti la un atelier "Bruxelles, capitala europeana, contraste si diversitate" organizat de Teatrul national al Belgiei, care implica participarea acestora la spectacole de teatru si cunoasterea realitatilor europene, inclusiv vizitarea PE. La cererea acestora i-am condus prin PE si am stat de vorba despre unele probleme ale Romaniei in cadrul UE, intre care somajul in randurile tinerilor, intrarea Romaniei in spatiul Schengen, mobilitatea educationala si profesionala a tinerilor. Am lansat ideea organizarii unei conferinte in PE privind problemele tinerilor artisti, cu invitarea comisarului Androulla Vassiliou, idee salutata de tineri si de Armel Roussel, seful atelierului respectiv.

 
Drepturile pacientilor si mobilitatea profesionala in sanatate, drepturi europene fundamentale
Miercuri, 15 Mai 2013 12:55

Europarlamentarul Minodora Cliveti, membra a Comisiei de mediu, sanatate publica si siguranta alimentara din cadrul Parlamentului European, a organizat impreuna cu europarlamentarul Nessa Childers din Irlanda dezbaterea cu tema "Drepturile pacientilor si mobilitatea profesionala in sanatate in cadrul Uniunii Europene".áá Invitatul special in cadrul dezbaterii a fost domnul Vincenzo Costigliola, Presedintele Asociatiei Europene a Medicilor. Printre invitati au fost reprezentanti ai Comisiei Europene si ai ONG-urilor din domeniul medical.

"Dezbaterea a avut menirea de a pune impreuna puncte de vedere ale diferitilor actori ai actului medical, respectiv cadrele medicale, pacientii si autoritatile europene competente (Parlamentul European si Comisia Europeana), pentru propuneri de solutii in scopul esential al reuniunii: dreptul pacientilor la ingrijiri medicale corecte si accesibile in noile conditii determinate de criza.

Concluziile preliminare sunt:

 • transpunerea Directivei 2011/24/UE a Parlamentului European si a Consiliului din 9 martie 2011 privind aplicarea drepturilor pacientilor in cadrul asistentei medicale transfrontaliere, care, pe de o parte, va deschide calea ingrijirilor medicale pentru pacientii romani in orice spital din Uniunea Europeana, iar pe de alta parte ar putea atrage pacienti din alte state membre in spitalele romanesti;
 • necesitatea colaborarii intre statele membre si schimbul de bune practici. Sunt state europene care acorda asistentului medical, de pilda, atributii largite, care ii permit acestuia sa indeplineasca unele acte medicale propriu-zise, ceea ce reduce in mod semnificativ apelul la medic. De asemenea, sunt state care folosesc in mod sustinut mijloacele tehnice informatice etc., pentru a putea servi interesele pacientilor mai ales din zone izolate sau cu un deficit de cadre medicale;
 • faptul ca dreptul la libera circulatie al cetatenilor europeni, inclusiv medici si personal medical, este un drept fundamental, care trebuie pus in ecuatie cu drepturile pacientilor europeni la ingrijiri medicale in conditii de egalitate, o strategie europeana care implica fonduri europene trebuie sa asigure intr-o mai mare masura un echilibru intre aceste doua drepturi fundamentale", a declarat doamna Cliveti.

 
Duminic─â, 12 Mai 2013 22:00

Dragi elevi din jud Bacau, va invit sa participati la concursul de eseuri pe care l-am initiat in colaborare cu Inspectoratul Judetean Scolar Bacau. Expunerea de motive pe care vi-o propuná va va ajuta, sper, sa meditati si sa gasiti raspunsul vostru la tema propusa. Va urez succes si astept cu nerabdare sa ii felicit pe primii 10 clasati in Parlamentul European in toamna acestui an.

Cite┼čte mai mult... []
 
Ziua Europei, sarbatorita la Consiliul Judetean Bacau
Duminic─â, 12 Mai 2013 22:05

Ziua Europei a fost marcata la Bacau printr-o actiune comuna organizata de europarlamentaru Minodora Cliveti si Consiliul Judetean Bacau, la care au participat autoritati locale: presedinta Curtii de Apel Bacau, seful Politiei judetului,medici, profesori,decidenti politici, reprezentanti ai TSD, dar si un numar important de elevi ai liceelor bacaune.

A fost o punere fata in fata a problemelor tinerilor europeni, inclusiv bacauani,cu tinerii insisi si cu cei in masura sa le rezolve. Nu a fost o expunere de laude,ci o prezentare realista a unor adevaruri:starea educatiei si perspectivele tinerilor nostri,starea lor de sanatate, starea infractionalitatii juvenile,a unor fenomene prezente in realitatea bacauana si europeana,precum consumul de droguri, traficul de persoane,somajul tinerilor.Tinerii au vorbit despre viitor,cum e si firesc,au dovedit realism si incredere in gasirea de solutii mai bune pentru ei si pentru societatea romaneasca,in general.S-a vorbit despre nevoia mai mareá de implicare a acestora in treburile comunitatii,in realizarea de contacte mai substantiale cu tinerii din alte tari,in rolul alesilor locali, nationali, europeni in rezolvarea problemelor tinerilor.

A fost o dezbatere buna, utila, mai ales pentru mine, ca europarlametar. Imi doresc ca rezultatele concursului de eseuri pe teme europene sa decida o componenta realista a grupului de elevi care vor vizita in toamna Bruxelles drept premiu pentru castigarea acestui concurs.Si imi mai doresc sa pot face mai mult pentru tinerii bacauani, care merita cu prisosinta toata grija si tot interesul nostru.

Cite┼čte mai mult... [Ziua Europei, sarbatorita la Consiliul Judetean Bacau]
 
<< ├Änceput < Anterior 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Urm─âtor > Sf├ór┼čit >>

Pagina 21 din 40