Minodora Cliveti: "Pe cine reprezinta europarlamentarii PDL in Parlamentul European?"
Joi, 14 Martie 2013 13:09

Miercuri seara in plenul de la Strasbourg al Parlamentului European a avut loc o dezbatere prilejuita de declaratia Comisiei Europene despre mecanismul de cooperare si verificare (MCV). In luarea sa de pozitie, comisarul pe extindere, domnul Stefan Fule, a facut afirmatii vagi si generale cu privire la situatia Romaniei, dar a precizat extrem de clar ca intre concluziile MCV si intrarea Romaniei in spatiul Schengen nu exista nici o legatura.

De mentionat ca de fiecare data cand comisarul facea afirmatii care pareau a incrimina Romania, europarlamentarii PDL aplaudau.
De altfel, acestia au fost singurele persoane participante la aceasta dezbatere care au salutat MCV, au afirmat ca aceasta forma de monitorizare practic, a Romaniei, este singura de natura a salva Romania de la derapajul de democratie, fiind un adevarat medicament destinat mai binelui tarii noastre.

De remarcat ca in sala au fost luari de pozitie si din partea europarlamentarilor bulgari, Bulgaria fiind de asemenea vizata de MCV, dar acestia au criticat in bloc raportul, indiferent de apartenenta lor politica, au fost, asadar, toti, aparatorii tarii lor. Ma intreb, de aceea, pe cine reprezinta europarlamentarii PDL in PE? In nici un caz nu reprezinta Romania si pe cetatenii romani.

Pentru aceia care si-ar putea imagina ca raportul MCV a fost criticat nejustificat de catre europararlamentarii PSD si PNL, fiind considerat de acestia discriminatoriu, nedrept, chiar abuziv, fac urmatoarele precizari:

 • raportul saluta progresele facute si reproseaza Romaniei in principal faptul ca mass media a facut remarci critice la adresa unor hotarari judecatoresti, sau ca pentru pozitiile de conducere din Parchetul General si DNA s-au prezentat prea putini candidati, aspecte care nu pot, in nici o tara democratica, sa fie cenzurate si decise de un guvern;
 • raportul a fost considerat incorect si de europarlamentari din alte tari (doamna Cornelia Ernst - Germania sau domnul Pino Arlacchi - Italia).

Se pot trage doua concluzii clare in urma acestei dezbateri: pe de o parte, ca intre intrarea Romaniei in spatiul Schengen si constatarile MCV NU EXISTA NICI O LEGATURA si ca europarlamentarii PDL nu reprezinta Romania in PE, ceea ce nu trebuie sa fie uitat de cetatenii romani care sunt chemati in mai 2014 la urne pentru a-si alege reprezentantii in Parlamentul European.

 
Minodora Cliveti: "Consumatorii vor fi mai bine protejati pe piata europeana"
Miercuri, 13 Martie 2013 13:08

Doamna Minodora Cliveti, membra a Parlamentului European, considera ca in cadrul Uniunii Europene, cumparatorii vor avea acces mai usor la medieri rapide, ieftine si impartiale in litigiile cu vanzatorii de bunuri si prestatorii de servicii datorita a doua rapoarte votate in aceasta saptamana in sesiunea plenara de la Strasbourg.

"Am votat aceste rapoarte deoarece scopul lor este de a-i ajuta pe cumparatori sa evite procese lungi si costisitoare, mai ales cand este vorba de achizitii online sau transfrontaliere", a declarat eurodeputatul Minodora Cliveti.

Rapoartele aduc noi precizari in ceea ce priveste Solutionarea alternativa a litigiilor (SAL), dar si Solutionarea online a litigiilor (SOL).

Solutionarea alternativa a litigiilor (SAL) vine atat in favoarea vinzatorilor, cat si a consumatorilor, deoarece este un mecanism transeuropean ieftin si rapid de despagubire, care va incuraja consumul transfrontalier contribuind astfel si la cresterea Pietei Unice.

In ceea ce priveste Regulamentul aferent Solutionarii online a litigiilor (SOL), acesta da Comisiei Europene dreptul de a creea o Platforma online in toate limbile UE, unde consumatorii pot gasi un formular standard pentru plangeri si pe care il pot completa in limba materna.

"Cumparatorii vor putea utiliza astfel noile reglementari pentru a cere despagubiri pentru plangeri formulate in afara instantelor, referitoare la orice bunuri si servicii, indiferent daca au fost achizitionate online, in magazin, local sau in strainatate. S-a stabillit de asemenea ca aceste medieri sa fie gratuite sau sa existe o <taxa fixa>si sa fie solutionate in maxim 90 de zile", a concluzionat europarlamentarul Minodora Cliveti.

 
Minodora Cliveti si Jeremy Irons
Duminică, 10 Martie 2013 09:49

Pe 7 martie in PE Jeremy Irons a prezentat filmul "Trashed", un film despre murdarirea planetei de noi, oamenii si consecintele acestui fapt asupra vietii pe Terra. Minodora Cliveti s-a intretinut cu marele actor.

Minodora Cliveti si Jeremy Irons

 
Martie 2013 - Minodora Cliveti si un grup de eurodeputate socialiste
Sâmbătă, 09 Martie 2013 12:21

Minodora Cliveti martie 2013

 
Raport de activitate europarlamentar MINODORA CLIVETI 4 - 7 martie 2013
Vineri, 08 Martie 2013 13:51
ACTIVITATE IN CADRUL GRUPULUI POLITIC S&D
 • a participat la sedintele grupului politic S&D;
 • a prezidat Conferinta cu tema "Directiva privind detasarea lucratorilor", organizata de grupul politic S&D impreuna cu sindicatele de la nivel european si societatea civila;
 • a participat la sedinta grupului de lucru S&D din cadrul Comisiei ENVI pentru a discuta pozitia grupului in cadrul sesiunii plenare din martie 2013.
ALTE ACTIVITATI
 • a participat la Conferinta "Cresterea alarmanta a incidentei bolilor de rinichi cronice in Europa";
 • a participat la Conferinta "Towards Zero Waste";
 • a participat la Conferinta organizata de Comisia FEMM cu ocazia Zilei Internationale a Femeii.
INTERVIURI / COMUNICATE DE PRESA
 • a dat un comunicat de presa: "Lucratorii detasati in Uniunea Europeana trebuie protejati!" in urma Conferintei organizata de Grupul Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European impreuna cu sindicatele de la nivel european, conferinta pe care doamna Cliveti a prezidat-o;
 • a adresat o scrisoare europarlamentarilor din Germania ca reactie la pozitia Germaniei fata de aderarea Romaniei la Spatiul Schengen.
INTALNIRI / EVENIMENTE/ CONFERINTE
 • s-a intalnit cu dl. Andrei Marcu, director Carbon Market Forum (CEPS), pentru a discuta pe tema sistemului Uniunii Europene de comercializare a cotelor de emisie (EU ETS);
 • a participat la evenimentul organizat de dna. europarlamentar Norica Nicolai "Martisor Romanian Spring Traditions Exhibition".

 
Scrisoare catre colegii europarlamentari care reprezinta Germania
Joi, 07 Martie 2013 17:46

Doamna Minodora Cliveti a adresat ieri tuturor colegilor europarlamentari care reprezinta Germania urmatoarea scrisoare in legatura cu pozitia acestui stat membru fata de intrarea Romaniei in spatiul Schengen.

Stimate coleg,

Va scriu cu toata prietenia pe care apartenenta la un corp profesional si politic de importanta majora pentru Europa,care este PE, ma indreptateste sa sper ca o putem impartasi.

Va scriu in legatura cu declaratiile facute de ministrul de interne german in legatura opozitia categorica a tarii dvs la intrarea Romaniei in spatiul Schengen,declaratii care au avut un impact negativ major asupra romanilor.Compatriotii mei se simt nu numai nedreptatiti de aceste declaratii,dar si dezamagiti de a primi asemenea critici din partea unui reprezentant al unui popor pentru care noi, romanii, am avut intotdeauna respect si admiratie."Harnic ca un neamt","organizat ca un neamt", "treaba nemteasca" etc, sunt numai cateva dintre zicerile romanesti despre dvs,germanii,si aceste vorbe de apreciere sunt rodul unei coexistente de veacuri pasnice si creatoare, intre romani si sasii din Romania.

Dupa masiva plecare a acestora spre Germania,relatiile bune intre romani si noii cetateni germani,fostii cetateni romani,s-au pastrat.De aceea, romanii privesc cu incredere spre Berlin, de aceea un neamt este ales cu o majoritate covarsitoare drept primar al celui mai frumos oras transilvan,de aceea prezenta printului Charles al Marii Britanii care a ajuns in Romania in cautarea stramosilor sai de origine germana este un prilej de mandrie pentru noi.

Si iata ca tocmai de aici ne vine lovitura.

Este inutil sa va explic, stimate coleg,cat de importanta este pentru tara mea intrarea in spatiul Schengen si de cand ne pregatim pentru asta, este inutil sa va spun ca partenerii nostri europeni si-au asumat acest gest prin Tratatul de aderare,ca exista documente europene majore care confirma faptul ca Romania indeplineste toate criteriile tehnice cerute de accesul la Schengen, ca marea majoritate a statelor membre sunt favorabile intrarii noastre si Bulgariei in acest spatiu.

Prezenta Romaniei alaturi de Germania in acest spatiu ar fi benefica nu numai pentru schimburile comerciale intre cele doua tari ori pentru colaborarea in cadrul mecanismelor de securitate europene, dar ar avea consecinte pozitive imense in plan uman intre cetatenii europeni ai celor doua state.

Demersul meu fata de dvs este unul uman si politic:va rog sa uzati de pozitia si influenta dvs pentru a contribui la schimbarea acestei atitudini nedrepte si surprinzatoare a Germaniei fata de Romania.Va stau la dispozitie cu orice informatii ,precizari, explicatii de care ati avea nevoie.

Va multumesc si sper sa serbam impreuna intrarea Romaniei in spatiul Schengen.

 
<< Început < Anterior 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Următor > Sfârşit >>

Pagina 27 din 40