Scrisoare deschisa catre dl Adrian Popescu,deputat colegiul 2 Bacau
Vineri, 22 Octombrie 2010 10:52

Domnule Deputat,

Va scriu in calitate de fost deputat de Bacau in perioada 2000-2008 si de candidat pentru functia de deputat in colegiul 2 Bacau in cadrul alegerilor pentru Parlamentul Romaniei din 2008.

Am respectat vointa locuitorilor colegiului 2 Bacau care v-au acordat dvs cele mai multe sufragii si v-am acordat, la randul meu, beneficiul de incredere la care ma obliga regulile democratiei.

Consider ca depunerea motiunii de cenzura de catre partidele din arcul opozitiei reprezinta un moment crucial pentru destinul Romaniei si al romanilor. Fiecare vot acordat pentru sustinerea acestei motiuni este de o maxima importanta si are efect direct asupra vietii fiecaruia dintre locuitorii Romaniei.

Sunteti membru al PDL, partid aflat la guvernare, dar reprezentati  in Parlamentul Romaniei pe toti locuitorii colegiului 2 Bacau.

In aceste conditii, in numele  bacauanilor care v-au votat si care contesta acum politica dezastruoasa a PDL, in numele celor care au votat Minodora Cliveti si PSD, in numele celor care au ales sa nu voteze, precum si in numele celor care, neavand drept de vot in noiembrie 2008, nu si-au putut manifesta optiunea electorala, dar care sunt cetateni ai Bacaului,

va cer sa sustineti motiunea de cenzura !

Va reamintesc ca numai o actiune directa, un vot efectiv pentru motiune dat in Parlament este de natura a contribui la adoptarea motiunii, si nu o non-actiune, cum ar fi abtinerea  sau absenta din sala de plen in ziua votului.

Av. Minodora Cliveti
, fost deputat de Bacau, locuitor al colegiului 2 Bacau

 
Comunicat de presa M.E.N.O.S. Bacau
Marţi, 19 Octombrie 2010 11:25
Miscarea pentru Egalitate, ne-discriminare si oportunitati sociale

In cadrul lunii internationale a sanatatii, M.E.N.O.S, in parteneriat cu Organizatia judeteana de femei  PSD si organizatia municipala Bacau PSD de femei, organizeaza in ziua de 20 octombrie a.c. , cu incepere de la orele 16,30, un « Mars al sanatatii », care va porni din scuarul de langa  Casa judeteana de sanatate Bacau ,cu destinatia Parcul trandafirilor, unde va avea loc o actiune de informare in legatura cu una dintre maladiile cele mai frecvente in Romania, cancerul de col uterin.

Marsul se incadreaza in Campania de depistare si prevenire a cancerului de col : « Nu-si risca viata! Cancerul de col poate fi invins! »,inceputa de MENOS in 2009.

Av. Minodora Cliveti
Presedinta M.E.N.O.S.
 
Desteapta-te, ROMANCO!
Joi, 07 Octombrie 2010 21:39

Masurile “anti-criza” luate de Guvernul Romaniei  sunt, de fapt, masuri impotriva romancelor.
Argumente ale acestei afirmatii:

- cei mai multi bugetari sunt femei ;
- cei mai multi profesori sunt femei ;
- cele mai multe cadre medicale sunt femei ;
- cea mai mare cota de somaj este in randul femeilor ;
- cea mai saraca parte a populatiei romanesti este formata din femei: au venituri, in general, mai mici decat barbatii, speranta de viata mai mare, dar pensii mai mici, de unde un grad mai mare de saracie in perioada cea mai grea a vietii ;
- reducerea salariilor, si asa mai mici ale femeilor, accentueaza starea de saracie a acestora ;
- putinele masuri luate de statul roman pentru sprijinirea familiei si a mamei: prima la casatorie, trusoul noului nascut, alocatia pentru cresterea copilului, au fost desfiintate sau reduse dramatic ;
- cele mai multe femei care au plecat sa lucreze in strainatate alungate de criza si-au lasat in urma copiii.

In acelasi timp, femeile sunt “tamponul” uman intre greutatile vietii si membrii  familiilor lor, pe care femeile ii protejeaza in mod natural, pentru care ele se sacrifica. Pentru orice femeie, viata sotului, a copilului, a parintilor ei este mai importanta decat propria sa viata.
De aceea, in asemenea vremuri grele pentru Romania, romancelor le revine menirea de a deveni fermentul procesului de desteptare nationala.
Este momentul ca romancele sa devina vectorul bunei orientari electorale.

Romanca trebuie sa isi convinga familia, cea pe care ea o protejeaza, ca votul trebuie dat cu chibzuinta si responsabilitate, sa respinga practicile distrugatoare ale negotului cu voturi, oricat de saraca ar fi.
Facem un apel la trezirea constiintei nationale a romancelor in numele copiilor, parintilor, a sotilor lor, a tuturor celor care pleaca din tara in cautarea unei vieti mai bune, dar instrainate, a tuturor celor care raman  sa traiasca romaneste in tara lor :
Iesiti din letargie, din amagire, din pasivitate si amintiti-va ca in momentele grele ale istoriei noastre femeile si-au depasit conditia traditionala si au actionat !
Opiniile voastre conteaza !
Sfaturile voastre sunt ascultate!

Sunteti mame, bunici, profesoare, medici, functionare, asistente sociale,  farmaciste, sunteti mereu in contact cu oamenii. Vorbiti-le!
Fiti avocatii Romaniei!
Voi sunteti sarea pamantului romanesc !
Desteapta-te, ROMANCO !

Minodora Cliveti, fost deputat PSD

 
Poporul trebuie consultat despre un nou imprumut FMI!
Marţi, 07 Septembrie 2010 08:58
Suntem pe cale sa ne nenorocim definitiv:guvernantii au aruncat in eter propunerea "un nou imprumut de la FMI", pentru ca norodul sa se obisnuiasca cu ideea. I-am auzit pe liderii opozitiei taxand drept criminala o astfel de intentie, si asta pe buna dreptate.

Avand in vedere felul in care se procedeaza in tara asta cu luarea de masuri cu consecinte catastrofale pentru generatiile actuale si viitoare,mi se pare ca ar trebui sa ii cerem presedintelui Romaniei sa uzeze de prevederile art 90 din constituie si sa consulte prin referendum pe romani cu privire la oportunitatea, avantajele si mai ales, consecintele indatorarii din nou a debitorului care este deja Romania.
Citeşte mai mult... [Poporul trebuie consultat despre un nou imprumut FMI!]
 
De ce vor pdl-istii sa coboare limita de varsta pentru vot?
Marţi, 31 August 2010 08:58
Aud ca un deputat PDL a lansat o initiativa legislativa prin care propune coborarea limitei dreptului de a vota de la 18 la 16 ani.Initiativa nu este inca inregistrata si nu apare pe site-ul Camerei Deputatilor, deci nu pot sa stiu care sunt argumentele. Probabil,bla-bla-urile obisnuite: democratia participativa, implicarea sociala a tinerei generatii, cresterea responsabilitatii acesteia fata de societate si invers etc.
Citeşte mai mult... [De ce vor pdl-istii sa coboare limita de varsta pentru vot?]
 
Despre morala in politica...
Vineri, 27 August 2010 08:52
Este evident ca decizia Frantei de a expulza rromii este una politica, tipica pentru actualul presedinte si guvernul sau de dreapta. Din punct de vedere electoral, decizia este buna, pentru ca, orice s-ar spune, oricat de vasnici aparatori ai drepturilor omului ar fi unii si altii, francezul de rand se bucura sa vada cum autoritatile il mai scapa de niste figuri deseori antipatice de pe strazi, din metrou, din parcuri.
Citeşte mai mult... [Despre morala in politica...]
 
<< Început < Anterior 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Următor > Sfârşit >>

Pagina 37 din 40