Miercuri, 21 Aprilie 2010 11:36
Povestea de pe France 2 despre ôsalutul romanescö , in franceza ôle salut roumainö imi confirma, din pacate, temerea pe care am exprimat-o in cadrul Consiliului Europei in urma cu cativa ani, cand, in calitate de membra a comisiei pentru migratii, in cadrul unei reuniuni care a avut loc la Belgrad am lansat ideea constituirii unui Observator european pentru rromi, care ar fi avut, in proiectia mea, rolul de a ôeuropenizaö problematica rromilor si de a gasi solutii europene pentru acestia.

Rromii traiesc in tot spatiul european, au o serie de probleme specifice, au o reputatie mai buna sau mai rea, dar, esential este faptul ca toti rromii din tarile membre ale UE sunt cetateni europeni, deci in responsabilitatea intregii Europe.Nu mi s-a parut si nu mi se pare corect ca numai una sau cateva state, cele de origine ale rromilor europeni, sa aiba obligatia de a rezolva problemele acestei etnii, ci colaborarea europeana ar avea, dupa parerea mea, cele mai bune rezultate.Altfel, spuneam, blamul va fi pus, pe nedrept, pe o anumita tara, pe un anumit popor.

Ceea ce s-a si intamplat, din pacate.
Cite┼čte mai mult... []
 
Supermarket si mini-market
Joi, 08 Aprilie 2010 13:41
Anuntata probabila initiativa legislativa de inchidere a supermaket-urilor in week-end( ce de neologisme..) este una gresita.Nu vad nici macar un "ce " politic in aceasta idee.Doar daca, in mod demagogic, se doreste ca poporul sa se simta protejat, bagat in seama de guvernanti, in sensul ca, iata, cei mari se gandesc sa mai stam si noi acasa duminica, prin cartier, sa cumparam paine de la brutarul si carne de la macelarul pe care ii cunoastem din copilarie..
Cite┼čte mai mult... [Supermarket si mini-market]
 
Teo si reforma clasei politice
Marţi, 06 Aprilie 2010 10:35
Nu am comentat , din respect pentru Inviere, candidatura lui Teo.De fapt, Teo este o intelectuala, o femeie desteapta, citita si cu umor.Aceste calitati au facut-o sa aiba succes in show-biz si sa fie cunoscuta de multa lume.Popularitatea sa a fost criteriul determinant care a facut-o membru PDL si candidat pentru Parlament in 24 ore.Teo este folosita de PDL pentru ca se asteapta de la ea sa adune mai multe voturi decat cealalta doamna candidata,care nu e vedeta TV.
Cite┼čte mai mult... [Teo si reforma clasei politice]
 
Diferentierea varstei de pensionare dupa criteriul maternitatii:o aberatie discriminatorie
Miercuri, 24 Martie 2010 12:25

Propunerea diferentierii varstei de pensionare a femeilor dupa criteriul maternitatii este discriminatorie.

Exista o justificare istorica a diferentei varstei de pensionare intre femei si barbati, justitficare care incepe, incetul cu incetul, sa nu mai fie valabila in Europa ź traditionala ╗ , motiv pentru care in acel spatiu se vorbeste din ce in ce mai insistent de egalizarea varstei de pensionare pentru femei si barbati.

In acea Europa, femeile sunt, in general, de acord cu aceasta masura, care poate produce efecte pozitive asupra lor in anii cei mai grei ai vietii,cei ai pensiei, avand in vedere si aspectul obiectiv al duratei de viata mai indelungate pentru femei.
Cite┼čte mai mult... [Diferentierea varstei de pensionare dupa criteriul maternitatii:o aberatie discriminatorie]
 
Sa nu-i acuzam pe medici ca pleaca din Romania
Marţi, 23 Martie 2010 12:34
Eu nu ii acuz pe medicii romani care pleaca sa munceasca in alta tara.Si nici nu cred ca solutia ar fi sa ii pui sa plateasca cheltuielile de scolarizare sau sa ii obligi, pur si simplu, sa munceasca un timp pentru tara, dupa care sa plece.Cu asemenea solutii nu am face decat sa declansam iarasi acuze de tipul "facem ca Ceasusescu care ne-a comercializat diplomele, ne intoarcem la comunism".In plus, tinerii medici romani, legati de glie, nu ar da nici un randament.
Cite┼čte mai mult... [Sa nu-i acuzam pe medici ca pleaca din Romania]
 
300 de parlamentari pentru romani
Miercuri, 17 Martie 2010 13:55
Nu ma pricep la astrologie, psihologie sau numerologie, dar e clar ca presedintele Basescu are o preferinta pentru cifra 3, si dupa "322" ne da de mestecat "300". Desigur, e vorba de cei 300 de parlamentari pe care ii va avea viitorul parlament unicameral al Romaniei.

De ce 300? Nici o explicatie( de asta ma gandesc eu la numerologie etc, o fi ceva ce nu stim noi..).
Pentru cei interesati, un tur pe google ne da rapid imaginea parlamentelor europene din punct de vedere al numarului de parlamentari. Se pot decela niste criterii pe baza carora popoarele si-au stabilit numarul alesilor legiuitori: traditie,numarul de locuitori,functionalitate. Romania nu are nici mai multi , nici mai putini parlamentari decat oricare alta tara care ii seamana la populatie ori suprafata.
Cite┼čte mai mult... [300 de parlamentari pentru romani]
 
<< ├Änceput < Anterior 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Urm─âtor > Sf├ór┼čit >>

Pagina 39 din 40