Cu privire la decizia guvernului Boc de a impozita pensiile persoanelor cu handicap
Vineri, 26 Februarie 2010 13:21
Sunt mai multi decat credem sau vedem pe strada.Sunt discreti si nu le place sa atraga atentia.Sunt oameni diferiti, cu suferinte diferite, de la cele cu care s-au nascut pana la cele pe care le-au dobandit in urma unor neglijente criminale ale unor oameni sanatosi in spitalele romanesti, in scoli,in trafic etc.

Sunt persoanele cu dizabilitati, fostele persoane cu handicap, « handicapatii », cum inca le spunem inca toti, termenul avand de mult o conotatie pejorativa in limbajul curent.

Acesti semeni ai nostri au invatat sa traiasca cu demnitate din putin, sa nu faca parada de suferinta lor, sa gaseasca chiar puterea de a se organiza pentru a se bucura impreuna.
Citeşte mai mult... [Cu privire la decizia guvernului Boc de a impozita pensiile persoanelor cu handicap]
 
Comunicat de presa - 19 Februarie 2010
Vineri, 19 Februarie 2010 13:18
Anuntul ministrului muncii, familiei si protectiei sociale legat de ideea acordarii de alocatii de stat pentru copii diferentiat , functie de veniturile parintilor, este un atentat la principiul egalitatii de sanse intre copii si al celui privind ocrotirea familiei si a copilului.

In conformitate cu toate conventiile europene si mondiale semnate si ratificate de Romania, copilul este un subiect de drept, avand , asadar, drepturi proprii, de care orice stat democratic trebuie sa tina seama.
Citeşte mai mult... [Comunicat de presa - 19 Februarie 2010]
 
Scrisoare deschisa pentru deputatul de Colegiul 2 Bacau
Vineri, 12 Februarie 2010 10:58

Stimate domnule deputat PDL Popescu,

Va scriu nu numai in calitate de locuitor al Bacaului,apartinand, din punct de vedere electoral de  colegiul 2, dar si in calitate de fost parlamentar PSD de Bacau.
Sunteti si reprezentantul meu in parlamentul Romaniei, dar nu uit faptul ca ati devenit parlamentar prin sistemul de vot uninominal.
Scrisoarea aceasta mi-a fost insa inspirata de felul in care se desfasoara viata unui bacauan din colegiul 2 acum, in aceste zile in care iarna ne face mari greutati.
Eu si numerosii mei prieteni,cunoscuti si vecini din colegiul 2  luam foarte in serios ceea ce  ati declarat pe blogul personal in campania electorala din 2008, si anume ca dvs vreti sa fiti, daca veti fi ales, « primarul vostru de zona », adica al nostru, a celor din colegiul uninominal nr 2.
Deoarece sunteti singurul dintre parlamentarii de municipiu Bacau care este la guvernare si aveti posibilitatea sa faceti lobby pe langa colegii dvs de partid, va cer, dle deputat, sa faceti ceea ce ati promis :adica sa fiti primarul nostru de zona si sa gasiti solutii pentru ca viata bacauanilor din colegiul dvs sa fie normala.

Va cer sa luati masuri pentru ca pietonii sa poata circula pe trotuare, automobilistii, pe un carosabil curatat, sa va interesati de soarta numerosilor varstnici care locuiesc in colegiu si care nu pot iesi din casa pentru a se aproviziona sau a-si cumpara medicamente, de soarta copiilor strazii, a oamenilor saraci, intr-un cuvant sa va bateti pentru cei pe care ii reprezentati in calitate de « primar de zona ».

Astept cu interes actiunile dvs concrete.

 
Opinie cu privire la egalizarea varstei standard de pensionare prevazuta de proiectul de lege privind sistemul de pensii publice
Vineri, 29 Ianuarie 2010 11:16

„Miscarea pentru Egalitate, Nediscriminare si

Oportunitati Sociale - M.E.N.O.S.”

Str. Nicolae Titulescu nr. 39, BACAU

tel./fax: 0234 57 69 44,  e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboÅ£i; aveÅ£i nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Bacau, 28 ianuarie 2010

 O P I N I E

cu privire la

egalizarea varstei standard de pensionare prevazuta

de proiectul de lege privind sistemul de pensii publice

     Proiectul noii legi privind sistemul unitar de pensii publice,  postat pe site-ul Ministerului Muncii, introduce principiul egalizarii varstei de pensionare.

        Uniunea Europeana dezbate de mai multa vreme acest principiu care  este, fara indoiala, unul revolutionar si care poate fi sustinut cu o serie de argumente de netagaduit, si anume: intr-un astfel de sistem se acorda sanse egale femeilor si barbatilor de a desfasura o viata activa egala ca ani si venituri, de asemenea, se acorda sanse egale in viata de dupa pensionare femeilor si barbatilor, stiut fiind ca, in prezent, femeile sunt dezavantajate de faptul ca ies la pensie mult inaintea barbatilor, beneficiaza mai multi ani decat acestia de venituri mai mici (pensii, si nu salarii) si risca sa duca o viata  mai grea la varsta cea mai complicata – batranetea, avand venituri mai mici. In plus, femeia pensionara este mai dependenta de sotul sau activ sau pensionar, care castiga oricum, mai bine decat ea.

Citeşte mai mult... [Opinie cu privire la egalizarea varstei standard de pensionare prevazuta de proiectul de lege privind sistemul de pensii publice]
 
MULTUMESC!
Marţi, 09 Iunie 2009 17:51
Celor care m-au votat!
Celor care nu m-au votat,dar au venit la vot!
Celor care nu au venit la vot pentru ca nu au fost convinsi de mine sau de PSD!
Celor care ar fi vrut sa vina daca ar fi putut!
Orice campanie de alegeri este o incercare,atat pentru candidat cat si pentru ceilalti.
Imi doresc sa ajung sa vad oamenii venind la vot cu incredere si speranta, cu bucuria de a aduce pe cineva la putere sau cu determinarea de a indeparta pe altcineva de acolo.Dar cu credinta in puterea lor.
Absenteismul nu pedepseste decat pe cei constiinciosi.Inselatorii si nesincerii sunt avantajati de absenteism.
 
Fotografii campanie
Vineri, 05 Iunie 2009 16:56
 
<< Început < Anterior 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Următor > Sfârşit >>

Pagina 40 din 40