Principalele subiecte prezentate in Comisia pentru munca - EMPL
Vineri, 12 Octombrie 2012 21:30

1. Proiect de raport referitor la integrarea migrantilor, efectele asupra pietei muncii si dimensiunea externa a coordonarii securitatii sociale in UE

Raportoare pentru aviz: Nadja Hirsch

Din 2000, aproximativ un sfert din noile locuri de munca au fost create prin contributia migrantilor. In 2011, in cele 27 de state membre ale UE traiau 48,9 milioane de oameni nascuti in strainatate (9,7 % din populatia totala a UE). Prin urmare, este necesar sa se realizeze concomitent o integrare a celor care se afla deja aici si o migratie gestionata, succesul fiind posibil doar in masura in care Europa se constituie intr-un continent al culturii tolerantei, de unde sunt eliminate excluderea sociala, rasismul si discriminarea.

Pentru a promova migratia orientata catre nevoi, se solicita Comisiei si statelor membre ca, impreuna cu regiunile si orasele, sa introduca un sistem european comun vizÔnd identificarea cererii de forta de munca in scopul unei mai bune analize si gestionari a migratiei fortei de munca.

Migrantii trebuie sa se bucure de drepturi egale la accesul pe piata muncii, fiind necesara recunoasterea si validarea rapida si cu costuri reduse a diplomelor, calificarilor si competentelor acestora.

In plus, Comisia trebuie sa elaboreze un cadru international al competentelor, care sa cuprinda prezentarea standardizata a profilului locurilor de munca si al competentelor, pentru a facilita astfel recrutarea si comparatia migrantilor care isi cauta un loc de munca.

Migratia circulatorie reprezinta, in acest context, un alt model de viitor, care trebuie si poate sa genereze o situatie avantajoasa pentru toti cei implicati, aducÔnd beneficii in egala masura migrantului, tarii gazda si tarii de origine.

Cite┼čte mai mult... [Principalele subiecte prezentate in Comisia pentru munca - EMPL]
 
Miercuri, 20 Mai 2009 22:14
Cuvintele de mai sus apartin unui politician francez socialist,Jean Luc Melenchon, care incearca sa unifice stanga franceza,pledand pentru acordarea adevaratei importante alegerilor din 7 iunie,care nu sunt, in opinia sa,nici mai mult,nici mai putin, decat un referendum la care cetatenii europeni sunt chemati sa decida asupra viitorului lor comun,determinat de economia globala.
Cite┼čte mai mult... []
 
Multilingvismul In Parlamentul European
Joi, 02 Aprilie 2009 13:14
Parlamentul European StrasbourgIn Parlamentul European, fiecarei limbi comunitare i se acorda aceeasi importanta: toate documentele parlamentare sunt publicate In toate limbile oficiale ale Uniunii Europene (UE) si fiecare deputat are dreptul de a se exprima In limba oficiala pe care o prefera. Niciun efort nu este prea mare pentru a garanta transparenta si accesibilitatea lucrarilor sale pentru toti cetatenii.

Inclus In tratatele europene, multilingvismul reflecta diversitatea culturala si lingvistica din cadrul Uniunii Europene. Acesta face ca institutiile europene sa fie mai accesibile si mai transparente pentru cetateni, reprezentand o garantie a modului democratic de functionare.

Cite┼čte mai mult... [Multilingvismul In Parlamentul European]
 
Bugetul Parlamentului European
Joi, 02 Aprilie 2009 13:14
Bugetul Parlamentului finanteaza functionarea unei institutii cu 785 membri si 23 de limbi oficiale de lucru, incepÔnd din 2007. Bugetul Parlamentului face parte din Bugetul General al UE, reprezentÔnd aproximativ 1% din acesta ľ respectiv o cincime din cheltuielile administrative totale ale institutiilor UE.
Cite┼čte mai mult... [Bugetul Parlamentului European]
 
Parlamentul: rolul sau politic
Joi, 02 Aprilie 2009 12:56
Parlamentul European este o adevarata tribuna internationala unde iau cuvantul numerosi lideri mondiali. De-a lungul anilor, Parlamentul a devenit interpretul actiunilor interne si externe ale Uniunii, ceea ce permite participarea deputatilor si, prin intermediul lor, a cetatenilor, la definirea viziunii politice europene.
Cite┼čte mai mult... [Parlamentul: rolul sau politic]
 
Competentele si procedurile Parlamentului
Joi, 02 Aprilie 2009 12:56

La fiecare revizuire a tratatelor, competentele Parlamentului European in cadrul sistemului institutional comunitar nu au incetat sa creasca.
Astazi, Parlamentul European se impune ferm in calitatea sa de colegislator, are competente bugetare si exercita un control democratic asupra tuturor institutiilor europene.

Cite┼čte mai mult... [Competentele si procedurile Parlamentului]
 
Organizarea Parlamentului
Joi, 02 Aprilie 2009 12:56

Parlamentul European este singura institutie supranationala ai carei membri sunt alesi in mod democratic, prin vot universal direct. Parlamentul reprezinta cetatenii statelor membre. Ales o data la cinci ani, Parlamentul European este implicat in adoptarea a numeroase legi (directive, regulamente etc.) care influenteaza viata fiecarui cetatean.

Cite┼čte mai mult... [Organizarea Parlamentului]
 
<< ├Änceput < Anterior 1 2 3 4 5 6 Urm─âtor > Sf├ór┼čit >>

Pagina 6 din 6